Denizli'de Gıda İsrafını Önleme Projesi: DTO ve PAÜ'den Uluslararası İş Birliği
PAÜ’nün Kınıklı Kampüsü’ndeki Turizm Fakültesi Toplantı Salonu’ndaki çok uluslu Sürdürülebilirlik İçin Gıda Tedarik Zinciri Ekosistemleri Projesi’nin FoodXImpact Etkinliği, Cosvitec Araştırma ve Eğitim Merkezi’nden Lucie Vincendon'ın tanıtım sunumu ile başladı.
ARACI: PROJEMİZ, SU KADAR HAYATİ DERECEDE ÖNEMLİDİR!
Ardından kürsüye gelen DTO Başkan Yardımcısı Hasan Aracı; toplantı dolayısıyla İtalya, Romanya, Portekiz, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile İsviçre’den gelen proje ortaklarını aralarında görmekten mutlu olduklarını söyledi. Başkan Yardımcısı Aracı, “Gıda tedarik zinciri; özellikle gıda güvenliğinin, gıda fazlasının, gıda kaybının ve gıda israfının etkili bir şekilde yönetilmesi açısından çevre, teknolojiler, tüketici davranışı, politika oluşturma ile iklimdeki hızlı ve dinamik değişikliklerin bir sonucu olarak zamanla daha da artan bir baskı altındadır. Tedarik zinciri boyunca gıda kaybı ve israfının %23'ü üretim aşamasında, %16'sı taşıma ve depolama dahil işlemede, %9'u dağıtım aşamasında, %52'si ise tüketimde! O...