Akhan Kervansarayı nerede, nasıl gidilir?

DENİZLİ

Denizli'de gezilecek yerler listesi arasında Akhan Kervansarayı da yer alıyor. Akhan Kervansarayı, Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyarak ziyaretçilerini geçmişe götürüyor. Peki, Akhan Kervansarayına nasıl gidilir?

Anadolu Selçuklu Dönemi eserlerinden olan Akhan Kervansarayı 1100 metrekarelik kapalı alanıyla halen fonksiyonel bir bütün şeklinde ayakta olup Selçuklu mimarisinin tüm karakteristiğini taşımaktadır. İki kitabesi bulunan ve dönemin valisi Seyfettin Karasungur tarafından yapılan Akhan, İzzettin Keykavus döneminde yaptırılmış sultan hanları arasındadır.

Dünyaca ünlü seyyahlardan olan İbn Battuta Anadolu gezisinde Denizli'ye uğradığında bu Han'da konaklamıştır. Ünlü seyyahların uğradığı Akhan'ı Denizlide gezilecek yerler listesi yaparken ya da Denizli seyahat planlarınızda atlamak tabi ki olmaz.

Nasıl Gidilir: Denizli–Afyon-Ankara Kara yolunun 7'nci kilometresinde bulunan han, aynı adı taşıyan (köyün) mahallenin hemen girişinde yer alır. Denizli merkezden minibüs ile ulaşım mümkündür.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.