Denizli usulü Arabaşı çorbası, el işi yemeklerinde hüner gerektiren lezzetlerdendir. İçerisinde tavşan eti, kuru biber bulunmaktadır. Denizli’nin ve Ege'nin yöre sakinleri bu lezzeti sofralarından eksik etmemektedir.
Peki Arabaşı çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...
GEREKLİ MALZEMELER:
Un
1 tavşanın eti
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı yağ
5-6 bardak su
4-5 adet kuru biber
HAZIRLANIŞI:
Tavşan eti haşlanır. Parçalara ayrılır. Eti ile çorba yapılır. Su, un ve tuz karıştırılarak hamur yapılır. Hamuru ve çorba ayrı ayrı yenir. Tepsiye hamur dökülerek, ortasına bir kase çorba konulur. Üzerine biber ve tuz eklenerek servis yapılır.
SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır.