Arabaşı çorbası nasıl yapılır? Denizli usulü Arabaşı çorbası tarifi

DENİZLİ

Denizli’nin yöresel mutfağından bugün Arabaşı çorbası için karşısınızdayız. İşte tavşan eti, kuru biber ve yağ ile yapılan Denizli usulü Arabaşı çorbası tarifi...

Denizli usulü Arabaşı çorbası, el işi yemeklerinde hüner gerektiren lezzetlerdendir. İçerisinde tavşan eti, kuru biber bulunmaktadır. Denizli’nin ve Ege'nin yöre sakinleri bu lezzeti sofralarından eksik etmemektedir.

Peki Arabaşı çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...


GEREKLİ MALZEMELER:

Un
1 tavşanın eti
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı yağ
5-6 bardak su
4-5 adet kuru biber

HAZIRLANIŞI:

Tavşan eti haşlanır. Parçalara ayrılır. Eti ile çorba yapılır. Su, un ve tuz karıştırılarak hamur yapılır. Hamuru ve çorba ayrı ayrı yenir. Tepsiye hamur dökülerek, ortasına bir kase çorba konulur. Üzerine biber ve tuz eklenerek servis yapılır.

SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.