Börülce böreği nasıl yapılır? İşte Denizli'nin meşhur Börülce Böreği tarifi

DENİZLİ

Denizli kültürü kendine has lezzetleri ile geleneklerini sürdürmektedir. Bu bakımdan pek çok Ege şehrinden farklı olarak özgün tatlara sahiptir. Bunlardan biri de Börülce Böreği. İşte tadı damaklarda kalan Börülce Böreği tarifi...

Börülce Böreği nasıl yapılır? Sorusu yemek severler tarafından merak ediliyor. Börülce genel olarak Ege bölgesinde en çok tüketilen besindir. Ufalanmış yufka ile haşlanmış börülce ile elde edilir. Börülce böreği genel olarak yanında turşu ile tüketilir.

İşte Börülce Böreği için gerekli malzemeler...

MALZEMELER

3 adet kuru yufka 1 çay bardağı yağ
½ kg börülce
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

DENİZLİ BÖRÜLCE BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Bir tavada 1 çay bardağı yağ ile ufalanmış kuru yufkaları karıştırarak 15 dakika kızartiyoruz. Diğer yanda börülceleri haslıyoruz. Haşlanan börülceleri kızartilmiş yufkaların içine ilave edip, 5 dakika daha karıştırdıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip sıcak olarak turşu ile servis ediyoruz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.