Tavuk yemeklerine farklı bir tat getiren Denizli mutfağından; Cerpleme. Tavukların önce haşlanıp sonra una bulanarak yağda kızartılmasıyla yapılan yemek, haşlanan tavuğun suyuna salça eklenerek tavuklarla birlikte tekrar pişirilir.
Denizli Usulü Cerpleme de Kullanılan Malzemeler:
Bir adet tüm tavuk eti
3 yemek kaşığı salça
1 su bardağı un
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kırmızıbiber
2 diş sarımsak
Tuz ve karabiber
Denizli Usulü Cerpleme Yapılışı
Öncelikle tavuğu tencereye koyup haşlayalım. Daha sonra parçalara ayırarak unla karıştırıyoruz. Tavaya zeytinyağı dökerek tavuk parçalarını kızartıyoruz. Diğer tencereye iki kaşık sıvı yağ dökelim ve unla kavuralım. Unun kavrulduğundan emin olduktan sonra içerisine salça, kırmızı biber ve önceden haşlamış olunan tavuğun suyunu ilave edelim. Kaynamasını bekleyelim. Kaynadıktan sonra kızartılmış olan tavuk parçalarını da yemeğe ilave edelim. Bir müddet daha pişirmeye devam edelim. Son olarak sarımsakların kabuklarını soyarak havanda dövdükten sonra yemeğin içerisine ilave edelim. Yemek pişince ocağın altını kapatalım. Yemeğin hazırlanma süresi yaklaşık olarak yarım saattir. Yemek servis edilmek üzere tabaklara koyulur ve üzerine karabiber ilave edilir. Afiyet olsun.