Denizli mutfağından bahsederken, hamur işi lezzetleri arasında yer alan cızlamadan bahsetmeden geçmek olmaz. Denizli'de cızlama olarak bilinen ve Ege'de akıtma olarak da bilinen hamur işi yemek lezzetiyle Denizli sınırlarını aşmıştır.
Peki Cızlama nasıl yapılır? Cızlama nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...
MALZEMELER
2 kg. un
2 tane patates
2 su bardağı sıcak ortamda bırakılmış süt
1 su bardağı süt kaymağı
1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Un, su ile hamur haline getirilir. Patatesler haşlanır, rendelenir, hamur ile karıştırılır ve mayalanmaya bırakılır.
30 dakika dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, önceden yağlanmış tepsiye döşenerek üzerine hafifçe bastırılır. Hamurlar tepside de 15 dakika dinlendirilir.
Daha sonra sıcak ortamda bırakılmış ve yapısı değişmiş süt ürünü içine kaymak katılarak, tepsideki hamurun üstüne sürülür. Üzerine tereyağı gezdirilir.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.
SERVİS
Pekmeze batırılarak yenebilir. Sıcak olarak servis yapıl...