Denizli'de ne yenir? Denizli Kebabı nasıl yapılır? Nasıl yenir?

DENİZLİ

Denizli'nin geleneksel lezzeti Denizli Kebabı, yemeyende merak uyandırıyor. Eşsiz tadıyla olduğu kadar servis edilişi ile de öne çıkan Denizli Kebabı, Denizli'ye gelenlerin mutlaka tatması gereken lezzetler arasında yer alıyor. Peki Denizli Kebabı nasıl yapılır?

Geleneksel yöntemlerle hazırlanan yöresel Denizli kebabını bir yiyen bu lezzetten vazgeçemiyor. Çatal ve bıçak kullanılmadan tüketilen meşhur Denizli Kebabı, özellikle yaz döneminde yerli ve yabancı turisler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Denizli Kebabı nasıl yapılır? Denizli Kebabı nasıl servis edilir? Nasıl yenir? Detayları haberimizde okuyabilirsiniz...

DENİZLİ KEBABI NASIL YAPILIR?

Ön kol, kaburga, fleto gibi parçalara ayrılan doğal besi kuzu etleri, aralarına kuyruk yağı koyularak paslanmaz çengelli şişlere geçirilir. Çengellerinden fırına asılan şişlerin altına da bakır kaplar konur. Pişerken etlerden süzülen yağlar bu kaplar içerisinde birikir. Sonrasında tırnaklı pideler bu yağa batırılır.

DENİZLİ KEBABI NASIL YENİR?

Denizli Kebabı; yağlı, yağsız veya az yağlı, kemikli ve ya kemiksiz olsun gibi tercihlerinize göre servis edilebilir. Yanına domates ve soğanı sipariş verilmeden servis edilecektir. Denizli Kebabı'nın genellikle soğuk ayran ile birlikte tüketilmesi öneriliyor.

Denizli Kebabının yanına çatal-bıçak servis açılmıyor. Çünkü bu kebap kuşaklardır elle yeniyor ve şehirde böyle bir kültür gelişmiş. Kendi yağına batırılmış olan tırnak pidesinin içine koyarak yemeniz öneriliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.