Denizli kebabını elle yiyen turistlerden gülümseten yorumlar

Çatal ile bıçak kullanılmadan tüketilen ve damakta bıraktığı lezzetiyle ünü dünyaya yayılan coğrafi işaretli Denizli Kebabı için dünyanın dört bir yanından turistler akın etmeye devam ediyor. 9 bin 90...

Son yıllarda hem Türkiye’de hem de dünyada lezzeti ve geleneksel özellikleri ile ünü konuşulan Denizli Kebabı, yurtdışındaki insanların gittikçe dikkatini çekiyor. 1920'li yıllardan bu yana damak tadı ile de dikkat çeken Denizli kebabı, şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin yemek tercihleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Kuzu etinden yapılan, tandır ateşinde pişirilen tescilli kebabına yurt dışındaki yemek fuarlarında tadına bakan misafirler, sırf bir daha yemek için kilometrelerce uzaklıklardan Denizli’ye seyahat ediyor. Kentte ayağının tozuyla gelen misafirler Türk mutfağının zenginlikleri arasında yer alan kebabı yemek için, kentin işlek noktasında yer alan Kebabçı Dursun ustanın yerini tercih ediyor. Sekiz parçaya ayrılan, sakız ağacının kütüklerinden tavlanan fırınlarda pişirilen kuzu, çatal ve bıçak kullanılmadan elle yeniliyor.

Denizli’nin tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra Türk mutfağındaki yer alan lezzetleri de ilgi çekiyor. Kentte gelen misafirler Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi, Atatürk Evi ve Etnografya, Akhan Kervansarayı, St. Philippe Martyrion Kilisesi ve Hierapolis Antik Kenti gibi önemli mekânları gezdikten s...

Denizli Denizli Haber Haber Denizli denizli kebabı Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi Atatürk Evi Etnografya Akhan Kervansarayı St. Philippe Martyrion Kilisesi Hierapolis Antik Kenti Zulyar Gulcalı