Denizli Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatlar ile Denizli genelinde her türlü “Sahtecilik” suçunu işleyen şahıs ve organizasyonların tespiti ve yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; Denizli'de kuyumculuk yapan şüpheli şahısların, basımı yalnızca “Merkez Bankası Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü”nün yetkisinde olan milli ziynet altınlarını usulsüz şekilde gramaj ve ayarı düşürülerek üretip satışını yapmak suretiyle haksız kazanç elde ettikleri yönünde alınan bilgiler üzerine, Üç ay süreyle yapılan fiziki takip ve detaylı çalışmalar gerçekleştirildi.
Denizli'de kuyumcu olarak faaliyet gösteren şüphelilerin diğer kuyumculardan aldığı saf altınları farklı illerde bulunan illegal atölyelerde milli ziynet altınları şeklinde basımını yaptırarak tekrar Denizli'de satışa sunduklarının tespit edilmesi üzerine, genişletilen soruşturmalar kapsamında Denizli merkezli Gaziantep ve Kahramanmaraş illerinde koordineli ve eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda, 4 şüpheli şahıs yakalandı.
Şüphelilerin üzerlerinde ve tespit edilen adreslerinde yapılan aramalarda; 4290 adet Çeyrek altın, 438 adet Yarım altın, 1259 adet Tam altın, 97 adet Ata altın, 79 adet Cumhuriyet Lira altın, 8587 adet 2 Euro madeni para, 1020 gram astar olarak tabir edilen altın, 8451 adet 2 Euro madeni para yapımında kullanın metal parça, 6 adet altın ve madeni para basımında kullanılan metal eritme, kesme, presleme makinesi, 48 adet çeyrek, yarım, tam, Cumhuriyet Altını, Ata Lira ve Reşat altını mühür kalıbı, 3 adet madeni 2 Euro mühür kalıbı, 75 adet damgasız pul altın ele geçirildi.
Paraya eşit Sahtecilik suçundan adli makamlara sevk edilen 4 şüpheli şahıs tutuklandı. Soruşturma kapsamında ele geçirilen altınlar, yapancı menşeli madeni paralar ve baskı işlemlerinde kullanılan mühür kalıplarının yaklaşık piyasa değeriniin 10 Milyon Türk Lirası olduğu değerlendirilmekte olduğu belirtildi. Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.