Farklı lezzetler denemeyi sevenler buraya toplansın. Süller Pidesi hem tatlı hem tuzlu karma bir lezzet. Çünkü süller pidesinin malzemeleri şöyle; kuşbaşı et, kaşar, domates, biber, şeker ve bal. Açık veya kapalı pide şeklinde tercihinize göre hazırlanabiliyor. Denizli’ye gidince kesinlikle atlamamanız gereken bir lezzet.
MALZEMELER: • Kuşbaşı et • Kaşar • Domates • Biber • Şeker • Bal
Süller Pidesi Tarifi:
Tüm malzemeler birleştirilerek kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur ve dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamurlar 8 eşit parçaya bölünür. Oklava veya merdane yardımı uzun açılır. Açılan hamur üzerine tahin ve şeker sıvanır. Üzerine iç harcı ve kaşarı ekleyerek 180 derecelik fırında 12-15 dakika kadar pişirilir. Kenarları sıcak iken yağlanır ve servis tabağına alınır. Servis edilirken her pidenin üzerine bir tatlı kaşığı kadar süzme bal gezdirilir.
HAZIRLANIŞI: SERVİS: Sıcak veya soğuk yenilebilir.