Denizli Süller Pidesi nasıl yapılır? Süller Pidesi tarifi

DENİZLİ

Süller Pidesi Denizli Mutfağı'nın meşhur yemekleri arasında yer alıyor. işte Süller Pidesi tarifi...

Farklı lezzetler denemeyi sevenler buraya toplansın. Süller Pidesi hem tatlı hem tuzlu karma bir lezzet. Çünkü süller pidesinin malzemeleri şöyle; kuşbaşı et, kaşar, domates, biber, şeker ve bal. Açık veya kapalı pide şeklinde tercihinize göre hazırlanabiliyor. Denizli’ye gidince kesinlikle atlamamanız gereken bir lezzet.

MALZEMELER: • Kuşbaşı et • Kaşar • Domates • Biber • Şeker • Bal

Süller Pidesi Tarifi:

Tüm malzemeler birleştirilerek kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur ve dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamurlar 8 eşit parçaya bölünür. Oklava veya merdane yardımı uzun açılır. Açılan hamur üzerine tahin ve şeker sıvanır. Üzerine iç harcı ve kaşarı ekleyerek 180 derecelik fırında 12-15 dakika kadar pişirilir. Kenarları sıcak iken yağlanır ve servis tabağına alınır. Servis edilirken her pidenin üzerine bir tatlı kaşığı kadar süzme bal gezdirilir.

HAZIRLANIŞI: SERVİS: Sıcak veya soğuk yenilebilir. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.