Ziyarete; Denizli’nin kültürel mirası olan Denizli Tandır Kebabının ulusal ve uluslararası mecrada bilinirliliğini artırmak, özel lezzetle şehrin tanıtımına katkı konulması amacıyla ortak çalışmalar yapılması için fikir alışverişinde bulunuldu.
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Başkanı Güzide Metinöz, Kebapçı Dursun işletmesinin sahibi Dursun Göçenoğlu ve sektörün temsilcilerinden oluşan Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ağırladı. Ziyarette, tarihi 1800’lü yıllara dayanan Denizli’nin kültürel lezzeti Denizli Tandır Kebabının bozulmadan gelecek nesillere aktarılması, ulusal ve uluslararası arenada Denizli Tandır Kebabının bilinirliliğinin artırılması, gastronomi mirasla Denizli’nin tanıtımına katkı koyulması amacıyla fikir alışverişinde bulunuldu.
"Önemli bir değerimiz”
Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “Coğrafi İşarete sahip Denizli Tandır Kebabı, Denizli’mizin önemli bir kültürel varlığıdır. Gastronomi mirası bir kültürü yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Denizli Ticaret Oda...