Denizli usulü Patlıcan Kebabı nasıl yapılır?

Meşhur Denizli yemeklerinden Patlıcan Kebabı, Ege Bölgesi'nin öne çıkan lezzetlerinden biri. Patlıcan Kebabı Tarifi ve hazırlanışı nasıl olmalı? Patlıcan Kebabı için hangi malzemeler gerekli? Det...

Denizli ve Ege mutfaklarının meşhur yemeklerinden Patlıcan Kebabı, lezzetiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor. Lezzetiyle ünü tüm yurda yayılan Denizli usulü Patlıcan Kebabının tarifi özellikle ev hanımlarında araştırılıyor. Patlıcan Kebabı için hangi malzemeler gerekli? Patlıcan Kebabı nasıl yapılır? İşte yanıtı...


GEREKLİ MALZEMELER:

1 kg. patlıcan
3 adet domates
3 adet biber
2 adet soğan
1 kg. kuşbaşı et
1 bardak sıvı yağ
Tereyağı
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:

Bir tencerede kuşbaşı et tereyağı ile kavrulur, salça ilave edilip pişirilir. Patlıcanlar soyulur ve dilimlenerek kızartılır. Kızaran patlıcanlar bir tepsiye döşenir. Pişen etler patlıcanın üzerine dökülür. Üzeri yeşilbiber ve domatesle süslenir. Tuz ve karabiber ekilir ve fırında pişirilir.

SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır.