Denizli'ye 3 komşu geliyor! Denizli bir ilçesini kaybedebilir

DENİZLİ

Denizli’ye 3 yeni komşu il geliyor. İl olmayı bekleyen 19 ilçe arasında yer alan Nazilli, Fethiye ve Akhisar’ın ilçe olması halinde Denizli’nin 3 yeni komşusu olacak. Fethiye’nin il olması halinde ise Denizli’nin Çameli ilçesinin de Fethiye bağlanması gündemde. Konu hakkında resmi açıklama yapılmazken, il olması beklenen ilçeler mevzuatının kısa sürede meclise gelmesi bekleniyor. 

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin son grup konuşmasında dile getirdiği 19 yeni il önerisi için AK Parti harekete geçti. Belirlenen 8 kriteri karşılayan 19 ilçe il olacak. İl olmak için, ilçenin nüfusunun en az 100 bin ve il merkezine de en az 30 kilometre uzaklıkta olması gibi 8 kriter bulunuyor. Mevcut şehirleşme, ulaşım durumu, hinterlant, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu da il olabilmek için kıstaslar arasında. İl olabilecek ilçeler arasında İnegöl, Alanya, Polatlı, Çorlu, Siverek, Akhisar, Nazilli, Cizre, Manavgat, Ünye, Edremit, Fethiye, Midyat, Yüksekova ve Erciş gibi ilçeler yer alıyor.

DENİZLİ’YE 3 YENİ KOMŞU GELİYOR

İl olması beklenen ilçeler arasında Denizli’ye yakın olan 3 ilçe bulunuyor. Bu ilçeler Manisa’nın Akhisar ilçesi Aydın’ın Nazilli ilçesi ile Muğla’nın Fethiye ilçesi. 162 bin 737 nüfusu bulunan Nazilli ile 177 bin 702 nüfusu olan Fethiye ile 177 bin 419 nüfusu olan Akhisar ilçesinin il olması halinde Denizli’nin 3 yeni komşusu olacak.

DENİZLİ 1 İLÇESİNİ KAYBEDEBİLİR

Yapılacak düzenleme kapsamında Muğla’nın Fethiye ilçesinin il olması halinde Denizli bir ilçesini kaybedebileceği öngörülüyor. Bu ilçe ise Fethiye’ye en yakın ilçe olan Çameli ilçesi. Konu hakkında resmi açıklama yapılmazken, il olması beklenen ilçeler mevzuatının kısa sürede meclise gelmesi bekleniyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.