Tarihi doğasıyla kendisine hayran bırakan Denizli ilimiz, yöresel yemekleriyle de ziyaretçilerine tadına doyum olmaz bir deneyim yaşatıyor. Biz de Denizli'nin yöresel mutfağını en lezzetli şekilde müşterisine sunan 10 restoranı haberimizde derledik...
1) Tavaslı Pideci Nihat Usta
Tavas usulü çıtır çıtır ve sıcacık bir porsiyon pideye kim hayır diyebilir? Tavas’a yolunuz düşerse -ki düşmeli- çocuk yaşlarda bu işe gönül veren tecrübeli Nihat Usta’nın pidesini tatmadan geçmeyin deriz. Tercih edebileceğiniz en meşhur lezzet ise içli-dışlı da denilen tahinli pidesi. Tahinli dışında kıymalı, kıymalı kaşarlı, kıymalı yumurtalı, yumurtalı peynirli ve kuşbaşı kaşarlı pide ve özel Tavas güveci de diğer seçenekler arasında.
2) Hacı Şerif
Dondurmalı irmik helvasının medar-ı iftiharı Hacı Şerif, 1938 yılından günümüze tam 4 kuşaktır tatlı sektöründe. Tam kıvamında irmik helvasının içine gizlenmiş dondurma, hem helvanın yoğun hem de dondurmanın ferahlatan lezzetini aynı anda sunan bir aromaya sahip.
3) Garson Şükrü
Garson Şükrü'ye gidince, Başlangıç olarak Tatar; ana yemekte Kurban...