Denizli'nin Göveçte Debit Aşı nasıl yapılır? Göveçte Debit Aşı Tarifi

Meşhur Denizli yemeklerinden Göveçte Debit Aşı, Ege Bölgesi'nin öne çıkan lezzetlerinden biri. Ege ve Denizli mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan Göveçte Debit Aşı nasıl yapılır? Göveç...

Denizli ve Ege mutfakalrının meşhur yemeklerinden Göveçte Debit Aşı, lezzetiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor. Lezzetiyle ünü tüm yurda yayılan Denizli Göveçte Debit Aşının tarifi özellikle ev hanımlarında araştırılıyor. Göveçte Debit Aşı için hangi malzemeler gerekli? Göveçte Debit Aşı nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...


GEREKLİ MALZEMELER:

-Yufka Malzemeleri

1 su bardağı un
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
İç Malzemeleri:

5 su bardağı su
Yarım kilo nohut
1 adet debit
1,5 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
5 adet kuru biber
1 adet limon suyu
Yarım tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:

Yarım çay bardağı zeytinyağı ile 1,5 yemek kaşığı salça kavrulur. 5 su bardağı su  ile 5  adet kuru biber ve yarım tatlı kaşığı tuz eklenir. Kaynadıktan sonra haşlanmış nohut ilave edilir. Biraz daha kaynatılır ve debit katılır. İçine bir adet limonun suyu sıkılır. Kısık ateşte 15 dakika kaynadıktan sonra servise hazır hale gelir.

SERVİS: Yanında cacık sıcak olarak servis yapılır.

Debit aşı