Denizli'nin meşhur Mısır Gömbesi nasıl yapılır? işte Mısır Gömbesi tarifi

Türkiye’nin en güzel illerinden biri olan Denizli, yöresel yemekleriyle de kendisine hayran bırakıyor. Mısır unundan yapılan Mısır Gömbesi yapılışı haberimizde...

Denizli'nin meşhur Mısır Gömbesi nasıl yapılır? Mısır Gömbesi tarifi yemek severler tarafından merak konusu oldu. Genellikle tarhana çorbasının yanında servis edilen ve kış aylarının vazgeçilmez tadı olan Mısır Gömbesi hazırlaşını haberimizde...

MALZEMELER

3 bardak mısır unu
1 bardak beyaz un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ılık su

İç malzemesi için
3 soğan
300 gr peynir
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber

DENİZLİ MISIR GÖMBESİ NASIL YAPILIR?

Oncelikle soğanları yemeklik doğrayıp kavuruyoruz .Soğanlara karabiber ve pul biberi katip soğumaya bırakıyoruz soğuduktan sonra peyniri katip karıştırıyoruz .Sonra hamurun bütün malzemelerini katip yoğuruyoruz.

Hamuru 2 ye bölüp 1 parçasını sıvı yağ yardımıyla tepsiye yayıyoruz .Sonra iç malzemesini hamura yayıyoruz. Sonra diğer hamuru elimizle tezgah üzerinde sıvı yağ yardımıyla tepsi büyüklüğünde açıp onuda tepsiye yayıyoruz .Üzerine sıvı yağ sürüp fırına veriyoruz .20 dk 150 derecede pişiriyoruz sonra fırın derecesini yükseltip üzeri kızara...

mısır gömbesi mısır gömbesi nasıl yapılır