Denizli’de ayva hasadında sona gelindi

Türkiye’de tıbbi aromatik bitki ve meyve yetiştiriciliği üretiminde önemli yer sahibi olan Denizli’de ayva hasadında sona gelindi.

Denizli’nin iklim özellikleri sayesinde başta kekik, nar ve ayva olmak üzere çok sayıda tıbbi aromatik bitki, meyve yetiştiriciliğinde Türkiye’de ki önemli yerini korumaya devam ediyor. Honaz ilçesine bağlı Kaklık Mahallesinde devam eden ayva hasadında sona gelindi. Honaz ilçesinde gerçekleştirilen ayva hasadına, Denizli İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Saffet Üge, İlçe teknik personeli ve ayva üreticisi Halil Dede katıldı. Türkiye’deki ayva üretiminin yüzde 4,3’ü Denizli’de üretilmekte olup, Denizli ayva alanı bakımından Sakarya ilinden sonra 2. sırada, üretim bakımından Sakarya ve Bursa illerinden sonra 3. sırada yer almaktadır. Denizli’de ayva yetiştiriciliğinin yoğun olduğu Pamukkale ilçesinde 6 bin 500 dekar, Honaz ilçesinde ise 3 bin 390 dekar alanda ayva yetiştiriciliği yapılmaktadır. 2022 yılı TÜİK verilerine göre il genelinde 13 bin 330 dekar alanda 8 bin 556 ton ayva üretimi gerçekleşmiştir. Denizli’de yetiştirilen Eşme çeşidi ayva hoş kokulu, sarı renkli, güzel görünümlü, meyve eti gevrek, sulu, yenildiğinde mayhoş, tadı elma ile şeftali arasında olan bir meyvedir. Bu fiziksel ve kimyasal özelliklerinin yanında pestisit kalıntısı olmayışı, depol...

Denizli Denizli Haber Haber Denizli türkiye Ayva Kaklık Mahallesi