Denizli’nin Buldan ilçesine has çağla dövmesi nesilden nesile aktarılarak günümüzde de büyük bir keyifle tüketiliyor. Yeşil soğan, maydanoz, marul, burç otu, yumurta ve çağlanın karışımıyla hazırlanan lezzet, geçmişten günümüze Buldan’da sofraları süslüyor. Çağlanın hasat döneminde sıklıkla tüketilen bu lezzet damaklarda adeta iz bırakıyor. Metal dibek içinde dövülen çağlaya diğer otlar doğranmasıyla hazırlanan yemeğe çatalla ezilmiş yumurta ekleniyor. Ekşi, yağ ve tuz ile boca edilen lezzet, sofraların vazgeçilmezi haline geliyor. Hazırlanan nefis lezzet, yufkaların arasına katılarak tüketilebilirken, direkt olarak kaşıkla da yenebiliyor. Bu lezzeti ninelerinden öğrenen bugünün anneleri, gelecek nesillere bu lezzeti taşımayı hedefliyor.
ATALARIMIZDAN GELEN GELENEKSEL BİR YEMEK
Bu lezzeti annesinden öğrendiğini kaydeden Nesibe Altuntop, “Çağla salatasını ben annemden öğrendim. Doğdum doğalı biliyorum. Annem annesinden öğrenmiş, atalarımızdan geliyor. Geleneksel bir yemeğimiz. Misafirlerimize hazırlıyoruz. İçe...