Denizli’de Pandemi tütsülenmiş alabalığa yaradı

Denizli’den dünyaya 17 yıldan bu yana tütsülenmiş alabalık ihracatı yapan firmanın siparişleri korona virüs salgınıyla birlikte arttı. Denizi olmayan ilden ihraç edilen balıklar, başta Avrupa ülkeleri...

Korona virüs pandemisinde bağışıklık sistemini koruyan gıdaları tüketmenin önemi daha fazla ön plana çıktı. Korona virüse karşı insan vücudunun bağışıklığını arttıran ürünlerin başında ise balık geliyor. Denizli’nin çeşitli ilçelerinde bulunan tesislerde yetiştirilen alabalıkları kurdukları fabrikada işleyen su ürünleri firmasının tütsülenmiş balıklarına ilgi salgınla birlikte arttı. Yıllık 6 bin ton alabalık işleme kapasitesine sahip şirketin yönetim kurulu üyesi Osman Özpek, alabalığa 17 senedir dumanla pişirerek yatırım yaptıklarını söyledi. Kendi çiftliklerinde yetiştirdikleri alabalıkları tütsüleyerek Almanya, Hollanda, Danimarka ve Rusya gibi birçok ülkeye ihraç ettiklerini anlatan Özpek, “1974 yılından bu yana balıkçılık yapıyoruz. 10 tane işletme çiftliğimiz var. Orada ür...

Denizli Balık Tütsülemek Tütsülenmiş Balık Özpek Osman Özpek Denizli Online Haber Online Haber Denizli Haber Haber Denizli İhracat Koronavirüs Korona Virüs Pandemi Salgın Omega 3 Balık Çiftliği Alabalık