21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında Denizli'de düzenlenen etkinlik, zengin içerikleri ve yüksek katılımla dikkat çekti. Akköy Sema-Abdurrahman Karamanlıoğlu Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programa, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım, Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Turizm Bakanlığı Başmüfettişi Sinem Peynirci, siyasi parti temsilcileri, esnaf odaları başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Gastronomi buluşmasında; Pamukkale Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre de, Denizli mutfağında 264 farklı yemek çeşidi tespit edildiği açıklandı.
Denizli'de Rekor Kırıldı: En Uzun Tahinli Pide
Etkinlikte Denizli'nin gastronomik zenginliği ön plana çıkarken, özellikle coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı ve yöresel yemek sunumları adeta damak çatlattı. Coğrafi konumu ve iklim çeşitliliği sayesinde Denizli'nin farklı ilçelerinde üretilen ürünler, etkinlikte örneklerle tanıtıldı. Program kapsamında Denizli Lokantacılar Odası tarafından 12 metre uzunluğunda hazırlanan Türkiye’nin en uzun tahinli pidesi de ziyar...