Emlakçılara büyük ceza kesildi

DENİZLİ

Ticaret Bakanlığı; emlak sektöründe fahiş fiyata neden olan yanıltıcı ilan paylaşan ve yüzde 100 fiyat artıran 545 emlakçıya toplam 54 milyon lira ceza kesti. 

Emlak sektöründe manipülatif ilan paylaşanlara 54,5 milyon lira ceza kesildi. Ticaret Bakanlığı, emlak sektöründe manipülatif ilan paylaşan 545 kişiye toplamda 54 milyon 500 bin lira ceza verildiğini duyurdu. Bakanlık, piyasada denge unsurunu bozabilecek eylemlerle ilgili incelemelerin sürdüğünü belirtti.

SPEKÜLATIF FIYAT ARTIŞLARINA DIKKAT!

Bakanlığın açıklamasında, "Bakanlık olarak spekülatif fiiller ile fahiş fiyata sebebiyet veren ilanlar, yanıltıcı reklamlar titizlikle incelenmektedir" denildi. 1 Eylül'den itibaren satılık emlak ilanlarında yüzde 100 ve üzeri fiyat artışı yapan 545 kişiye, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'in 14'üncü maddesine aykırı faaliyetleri nedeniyle ceza verildiği belirtildi.

VATANDAŞLARIN MAĞDURIYETI ÖNLENIYOR

Bakanlık, vatandaşların spekülatif fiyat artışlarından etkilenmemesi için gerekli incelemeleri ivedilikle yürüttüğünü vurguladı. Açıklamada, "Bakanlığın, piyasada adaletli ve rekabetçi bir ortam tesis etmek için elindeki bütün argümanları sektör ve konu bazlı kullanmaya devam edeceği" ifade edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.