Ispanaklı Çörek nasıl yapılır? Ispanaklı Çörek Tarifi

DENİZLİ

Meşhur Denizli yemeklerinden biri de Ispanaklı Çörek. Kolay tarifi ve her evde bulunabilecek malzemeleriyle Ispanaklı Çörek, Denizli mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi. Peki Ispanaklı Çörek nasıl yapılır? Ispanaklı Çörek Tarifi, hazırlanışı ve servisi nasıl olmalı? Ispanaklı Çörek için hangi malzemeler gerekli? Detaylar haberimizde...

Denizli ve Ege mutfağının meşhur yemeklerinden olan Ispanaklı Çörek, lezzeti ile eşsiz bir tat. Lezzetiyle ünü tüm ege bölgesine yayılan Denizli Ispanaklı Çörek tarifi araştırılıyor. Ispanaklı Çörek için hangi malzemeler gerekli? Ispanaklı Çörek nasıl yapılır? 

GEREKLİ MALZEMELER:

1 kg. un 1 tatlı kaşığı tuz
1 kg. ıspanak
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
½ kg. çökelek

HAZIRLANIŞI:

Un ve tuz karıştırılır ve su katılarak hamur hazırlanır. Ispanak yıkanır ve doğranır. Üzerine soğan rendelenir. Çökelek, zeytinyağı, toz biber ve tuz eklenerek karıştırılır. Hamurdan yufka açılır ve içine hazırlanan içten koyup kapatarak sacda pişirilir. Pişirirken iki tarafı yağlanır.

SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.