Denizli ve Ege mutfağının meşhur yemeklerinden olan Ispanaklı Çörek, lezzeti ile eşsiz bir tat. Lezzetiyle ünü tüm ege bölgesine yayılan Denizli Ispanaklı Çörek tarifi araştırılıyor. Ispanaklı Çörek için hangi malzemeler gerekli? Ispanaklı Çörek nasıl yapılır?
GEREKLİ MALZEMELER:
1 kg. un 1 tatlı kaşığı tuz
1 kg. ıspanak
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
½ kg. çökelek
HAZIRLANIŞI:
Un ve tuz karıştırılır ve su katılarak hamur hazırlanır. Ispanak yıkanır ve doğranır. Üzerine soğan rendelenir. Çökelek, zeytinyağı, toz biber ve tuz eklenerek karıştırılır. Hamurdan yufka açılır ve içine hazırlanan içten koyup kapatarak sacda pişirilir. Pişirirken iki tarafı yağlanır.
SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır.