Denizli’nin Kale ilçesine has lezzeti olan Kale Baklavası yöre ile özdeşleşmiş uzun yıllardır bilinen ve yörenin kültürel mirası haline gelmiş bir ürün özelliği gösteriyor. Kale baklavası, nişan, kına, düğün, bayram ve tüm özel günlerde kendine has geleneksel malzeme ve yöntemlerle hazırlanan ve tavsiye edilen şerbetli bir hamur tatlısı olarak biliniyor. Kale baklavası yapmak ayrı bir zanaattır.
İLÇENİN MEŞHUR YEMEKLERİ KALE’NİN ADINI DUYURMAYA DEVAM EDİYOR
Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, ‘’Sosyal medya hesabından duyurduğu paylaşımında ilçenin meşhur tatlısı olan Kale Baklavası kendine özgü lezzetiyle, Kale’mizde üretilen cevizlerle yapılan vazgeçilmez lezzetimiz Kale Baklavası, Gazi Meclisinde afiyet olsun.’’
GÜZEL KALE’MİZİN DEĞERLERİNİ ÖNEMSİYORUZ
Başkan Sağınç, ‘’2-3 Ekimde yaptığımız Yöresel Ürün ve Sanat Festivalimizin yanı sıra, Kale Biberi, Kale Baklavası, Üçkulak Tatlısı, Kale Kavunu, Zeytini, Fasulyesi, Biber Tatarı, Kale Dolması, Surası, keşkeği vb. değerlerimizi her platformda tanıtmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.