Kariyer Koçu Yelda Yolay'dan 100. Yıl koreografisi

DENİZLİ

Tuana Tango Dans Okulu’nda tango eğitimi alan Kariyer Koçu Yelda Yolay’ın Cumhuriyet’in 100. Yılı için projelendirdiği ve Tuana  Dans Okulları’nda Tango Eğitmenliği yapan Volkan Girgin’in Yolay’a eşlik ettiği tango gösterisi klibi büyük beğeni topladı.

Tuana Tango Dans Okulu’nda tango eğitimi alan Kariyer Koçu Yelda Yolay, Cumhuriyet’in 100. Yılı nedeni ile projelendirdiği tango gösterisi klibi büyük yankı uyandırdı. Tuana Tango Dans Okulları Tango Eğitmeni Volkan Girgin’in Yolay’a eşlik ettiği klip, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde çekildi. Mehmet Can Kara ve Yusuf Ali Yılmaz’ın yapım, kurgu ve montajını üstlendiği projede Yolay ve Girgin, ilk Türkçe tango şarkısı olan ‘Mazi Kalbimde Bir Yaradır” eşliğinde dans etti.

Cumhuriyet’in 100. Yılını ilk Türkçe tango şarkısı eşliğinde sanatın gücü ile kutladığını söyleyen Kariyer Koçu Yelda Yolay, “Tango eşliğinde kadın ve erkeğin dostça birlikte çok güçlü olduklarını gösterirken, çağdaş Türk kadınını temsilen sanatla yaralarımızı iyileştirip ve zihinlerimizi berraklaştırmayı amaçladım. Cumhuriyet’in büyük gücünü bedenimizle notalara tutunarak resmettik. Klipte kullandığımız balo sahneleri ile Atatürk modern Türkiye’sine vurgu yaptık. Sanat, bilim ve kültür bizi daha güzel yarınlara taşıyacak. Yeter ki yan yana sanatın birleştirici gücüyle durmayı ve iletişim kurmayı başarabilelim, biz olabilelim. Bu düşünceler ile Cumhuriyet’imizin 100. Yılını kutluyorum” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.