Katmer nasıl yapılır? Denizli usulü Katmer tarifi

Denizli’nin yöresel mutfağından bugün katmer tarifi için karşısınızdayız. İşte un, peynir, soğan ile yapılan Denizli usulü katmer tarifi

Denizli Usulü Katmer, el işi yemeklerinde hüner gerektiren lezzetlerdendir. Az malzeme kullanılan yemeklerin zor yemekler olması katmer için de geçerlidir. İçerisinde un, peynir, soğan veya susam bulunmaktadır. Denizli’nin hünerli yöre sakinleri genellikle bu lezzeti eksik etmemektedir.

Hamuru için:
    5 su bardağı tam buğday unu
    2 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı tuz
    (kullanılan bardak 200 ml’lik. )
Arasını ve üzerini yağlamak için ;
1. 5 su bardağı kadar sıvı yağ( azaltabilir veya artırabilirsiniz. )

    Öncelikle hamuru yoğuruyoruz. Oluşan hamuru 6 ya bölüp yuvarlıyoruz.
     Pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve üzerini yağlıyoruz, daireyi yarım daire olacak şekilde katlıyoruz ve katladiığımız yeri de yağlıyoruz ve tekrar üçgen olacak şekilde katlayıp en üstü yağlamadan altını üstünü unlayarak açıyoruz. (yaklaşık 3 milim kalınlığında)
     Sonra önceden ısıtılmış sac ya da yapışmaz tavaya atıyoruz.
     Hamurun yüzeyi sıcağı çeker çekmez şeffaflaşacak, o zaman hemen diğer yüzünü çeviriyoruz ve çevirdiğimiz yüzü kaplayacak şekilde yağ döküp fırçayla her yerine dağıtıyoruz.
    P...

Denizli katmeri denizli katmeri nasıl yapılır katmer tarifi