Kuru Börülce Çorbası yapılışı nedir? Denizli Kuru Börülce Çorbası tarifi

DENİZLİ

Denizli’nin geleneksel mutfağında bugün sizler için Kuru Börülce Çorbası tarifini derledik. Ege Bölgesi’nin en lezzetli sebzelerinden biri börülce, çorbasıyla da ağızlarda harika bir tat bırakıyor. İşte Kuru Börülce Çorbası tarifi…

KURU BÖRÜLCE ÇORBASI NASIL YAPILIR?

1 su bardağı kuru börülce

5 şu bardağı şu

1 kahve fincanı pirinç

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı salça

Tuz

KURU BÖRÜLCE ÇORBASI TARİFİ

1. Kuru börülceyi haşlayıp suyunu suzun. Tencereye alıp 5 şu bardağı şu ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci yıkayıp suzun ve börülceye ilave edin.

2. Tavada tereyağını kızdırıp salçayı ekleyin. Tuz serpip kasıkla ezerek kavurun. Pirinçler pisince tencereye salçalı sosu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.