Sağlıklı ürünlere olan talep Denizli yoğurduna ilgiyi artırdı

Denizli’de Yörük kültürünün lezzetleri arasında gösterilen ve "İsli yoğurt" olarak da bilinen yanık yoğurt hiçbir katkı maddesi kullanılmadan geleneksel yöntemlerle yapılmasından dolayı kırs...

Son yıllarda vatandaşların köylerde yapılan doğal ürünlerine ilgisinin artması köy ürünlerinde satışların artmasına neden oldu. Yaz aylarında daha çok tercih edilen yanık yoğurt sonbaharda havaların soğumasıyla bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden dolayı vatandaşlar rağbet gösteriyor. Yaklaşık 40 dakika kısık ateşte kaynatılan yanık yoğurt özellikle Denizli'nin Tavas, Babadağ ve Honaz ilçelerinde yoğun şekilde üretiliyor. Denizli'nin önde gelen lezzetlerinden yanık yoğurda ülke genelinden talep artınca yoğurt satıcıları, ürünü kargo yapıp şehir dışına gönderiyor.
HABERİN TAMAMINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Yoğurt Sağlık Sağlıklı Ürünler istanbul Kemal Manisaoğlu Babadağ Yanık Yoğurt İsli Yoğurt