Denizli usulü Şam tatlısı, el işi yemeklerinde hüner gerektiren lezzetlerdendir. Her evde bulunan malzemelerle yapılan ve kolay tarifiyle Denizli mutfağının meşhur yemeklerindendir. Peki Denizli usulü Şam tatlısı nasıl yapılır? İşte Şam tatlısı tarifi...
GEREKLİ MALZEMELER
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
Yarım çay bardağı yağ
1,5 çay bardağı irmik
2 yumurta
Vanilya
Kabartma tozu
Çeyrek çay bardağı süt
Çeyrek çay bardağı pekmez
Badem
ŞERBET İÇİN
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
2 yumurta şeker ile çırpılır. Yağ, yoğurt, süt, pekmez, kabartma tozu ilave edilir ve karıştırılır. İrmik ve un eklenerek çırpılır. Yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Üzeri fıstık veya badem ile süslenir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. 2 su bardağı şeker ve 2 su bardağı su ile şerbet kaynatılır. Pişen malzemenin üzerine şerbet soğuk dökülür.
SERVİS: Soğuk olarak servis yapılır.