Tavas Baklavası nasıl yapılır? Denizli Tavas Baklavası tarifi

DENİZLİ

Denizli’nin yöresel mutfağından bugün Tavas Baklavası tarifi ile karşınızdayız. İşte Denizli usulü Tavas Baklavası tarifi...

Denizli usulü Tavas Baklavası, el işi yemeklerinde hüner gerektiren lezzetlerdendir. Her evde bulunan malzemelerle yapılan ve kolay tarifiyle Denizli mutfağının meşhur yemeklerindendir. Peki Denizli usulü Tavas Baklavası nasıl yapılır? İşte Tavas Baklavası tarifi...

GEREKLİ MALZEMELER

Hamur Malzemesi:

5 gr. tuz
2 adet yumurta
500 gr. un
İç Malzeme:

700 gr. ceviz
250 gr. sıvı yağ
1 su bardağı su
Şerbet Malzemesi:

1 kg. su
1200 gr. şeker
Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI:

Yufka için hamur kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. 40 parçaya ayrılarak yufkalar açılır. Bir tepsiye aralarına yağ sürülüp, ceviz serpilerek, yufkalar bitene kadar bu işleme devam edilir. Taş fırında 45 dakika pişirilir. Çıktıktan sonra şerbet üzerine dökülür ve dinlendirilir.

SERVİS: Soğuk olarak servis yapılır.

Yorumlar (1)

Demet 3 Yıl Önce

Çok güzel ellerinize emeyinize sağlık olsun inşAllah maşAllah

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.