Tavas’ta 2.5 asırlık ibadethane! İşte Mestanağa Camii

DENİZLİ

Denizli tarihi kültürüyle, mimarı yapılarıyla önemli illerimizden bir tanesi. Denizli'de Selçuklu ve Osmanlı Döneminden kalan eserleri görmek mümkün. Bu eserlerden biri de Mestanağa Camiisi. İşte Mestanağa Cami tarihi hakkında merak edilenler...

Denizli'nin Tavaş ilçesinde bulunan 2,5 asırlık geçmişiyle hala ibadet edecek olan varandaşlara kapılarını açan Mestanağa Cami, tarihi dokusunu kaybetmemiş.

Mestanağa Camisine girildiğinde, ilk olarak sütunlar dikkati çekiyor. Şutunu bağlayan ahşap oymalar sanatın inceliğini de gözler önüne sermiş oluyor.

Mihrap bölümü ise yine Mestanağa Camisinin dikkat çeken bölümlerinden biri. Ahşap kaplamalar tavana kadar uzanırken, Arapça yazılar mihrabı süslüyor. Vaaz kürsüsü ve minberde tamamen ahşap kuşlanılmış ve burada da sanatın tüm inceliğini görmek mümkün.

MESTANAĞA CAMİ TARİHÇESİ
1768 yılında Hacı Muhammet Ağa'nın eşi Ümmühan Hatun tarafından yaptırılan caminin arsa alanı 370, ibadet alanı ise 250 metrekare. Taş yapı ve toprak örtü olarak inşa edilen cami, 1876 yılında Mestanağa tarafından tamir ettirilerek, üzeri ahşap çatı ve kiremitle kaplandı. Bu nedenle caminin adı kayıtlara Mestanağa olarak geçti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.