Telem helvası nasıl yapılır? Denizli usulü Telem helvası tarifi

Denizli’nin yöresel mutfağından bugün Telem helvası tarifi ile karşısınızdayız. İşte mısırözü yağı VE Badem ile yapılan Denizli usulü Telem helvası tarifi

Denizli usulü Telem helvası, Ege mutfağının ünklü lezzetlerdendir. Her evde bulunan malzemelerle yapılabilen ve kolay tarifiyle Denizli mutfağının meşhur yemeklerindendir. Peki Denizli usulü Telem helvası nasıl yapılır? İşte Telem helvası tarifi...

GEREKLİ MALZEMELER

2 kg. nişasta
2 kg. şeker
2 su bardağı mısırözü yağı
2,5 su bardağı su
Badem

HAZIRLANIŞI:

Suyun içinde şeker ve nişasta iyice karıştırılır. Yağ kızdırılır ve içine sulu nişasta ve şeker karışımı eklenir. Tel tel oluncaya kadar karıştırılır. Badem yağda kızartılarak üzerine ekilir.

SERVİS: Soğuk olarak servis yapılır.

telem helvası telem helvası tarifi