Türk Mutfağı Haftası'nda PAÜ'den "Denizli 3. Gastronomi Yarışması"

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün düzenlediği etkinliğe Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Milletvekili Nilgün Ök, PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Öz ve il protokolü katılım gösterdi. Akk...

Denizli Gastronomisi Coğrafi İşaretli Ürünlerle Tanıtıldı

21–27 Mayıs tarihleri arasındaki Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi iş birliğinde düzenlenen 3. Denizli Gastronomi Yarışması, Anadolu'nun binlerce yıllık bereketli topraklarında yoğrulan gastronomi kültürünü geniş kitlelere ulaştırdı. Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin katkılarıyla coğrafi işaretli ürünleri tanıtmak ve yeni ürünler keşfetmek amacıyla düzenlenen "3. Denizli Gastronomi Yarışması", 26 Mayıs Pazartesi günü Sema-Abdurrahman Karamanlıoğlu Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapıldı.

Yarışmada Denizli'nin Yöresel Lezzetleri Öne Çıktı

3. Denizli Gastronomi Yarışması'nda Tavas Baklavası, Kale Biberi, Tavas Yanık Koyun Yoğurdu, Babadağ Kekik Balı, Buldan Kestanesi, Denizli Kekiği, Denizli Leblebisi, Denizli Çalkarası Üzümü/Denizli Çalkarası, Honaz Kirazı, Çameli Fasulyesi veya İsabey Çekirdeksiz Üzümü ana ürünler olarak kullanıldı. Etkinlikte ayrıca Denizli Gastronomi Haritası'nda (www.pau.edu.tr/turizm) yer alan bazı yöresel lezzetlerin tadımı...

Türk Mutfağı Haftası Denizli Gastronomi PAÜ Gastronomi Yarışması Coğrafi İşaretli Ürünler Denizli