Uzmanlar uyardı Ramazan ayında iftar ve sahurda proteinli besinler tercih edin

Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Topuz, Ramazan ayında dengeli beslenme, iftar ile sahur vakitlerinde yemek tüketimine dikkat edilmesi konusunda bilgiler verdi.

Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Topuz, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar ve sahur vakitlerinde yemek tüketiminin dikkatli bir şekilde olması gerektiğini vurguladı. Özellikle iftar vakitlerinde hafif yiyecekler ile başladıktan sonra su tüketimini iftar ile sahur arası düzenli bir şekilde 2 ile 2,5 litre arasında içilmesi gerektiğini vurguladı. Ramazan ayında kiloları koruma konusunda da bilgiler veren Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Topuz, yemeklerden sonra hareket etmenin önemli olduğunu sağlıklı kilo verme ve koruma olabileceğini belirtti. Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Topuz; “Sahura mutlaka kalkılması gereklidir, uzayan açlığın daha da uzamasını istemiyoruz. Ramazanda nasıl beslenmeliyiz, özellikle sahurda belli başlı tercih etmememiz gereken besinler var. Bunların başında yüksek yağ çeken kızartmalar, aşırı tuz tüketimi ve salçalı sulu yemekleri çok menümüzde bulundurulmasını istemiyoruz. Bunlar yerine, genellikle kahvaltı içeriği ve daha ferah şeyler tavsiye ediyoruz. Bunların yanına süt ürünleri, meyve grubu belki kepekli bir tost olabilir, haşlama yumurta,...

Denizli Uzman Doktor Beslenme Uzmanı Diyetisyen Ramazan Ayı Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Elif Topuz Beslenme İftar Sahur Ramazan Dengeli Beslenme Şerbetli Tatlılar Su Proteinli Besinler Denizli Haber Denizli Online Haber Online Haber Haber Denizli