Denizli'nin Güney ilçesi, son yıllarda yeniden tesis edilen üzüm bağlarıyla ''Türkiye'nin yükselen şarap bölgesi'' olma yolunda hızla ilerlerken, ilçede 30 bin dekar alanda üretilen yerli ve yabancı menşeli üzümler, önde gelen şarap firmaları tarafından alınıyor.
Türkiye Şarap Üreticileri Derneği 2. Başkanı ve Pamukkale Şarapçılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Tokat, bir dönem sökülen bağların yeniden kök salması için yoğun çaba harcadıklarını, bunun sonucunda çiftçilerin bağcılığı yeniden önemsediğini, halen ilçede 30 bin dekar alanda üzüm üretimi yapıldığını, Türk şarapçılığında önde gelen kuruluşların burada kendi bağlarını oluşturarak üretim gerçekleştirdiğini, ayrıca üreticilerden alım yaptıklarını söyledi.
Kendilerinin de 500 dekar alanda üzüm üretimi yaptığını anlatan Tokat, Güney'de yerli çeşitlerden Kalecik Karası, Öküzgözü ve Boğazkere, yabancı menşeli olarak Cabarnet Sauvignon ve Shiraz başta olmak üzere diğer çeşitlerin üretildiğini, Türk üzüm çeşitlerinden üretilen şarapların farklı damak tadıyla yurt dışında hayli ilgi topladığını, Pamukkale Şarapları'nın ''Trio'' çeşidinin de bunlardan biri olduğunu ifade etti.
Dünyanın önde gelen...