Keşkek yemeği Türkiye’nin hemen hemen her yöresinde yapılan lezzetlerden biri olsa da, Denizli yöresinde kullanılan malzemeler ve sunum şekli biraz farklılık göstermektedir. Aşurelik buğday, nohut ve et parçaları akşamdan fırına gönderilmekte ve sabah genellikle sabah saatlerinde tüketilmektedir. Kiremit tabaklarda sunulan Keşkek, Denizli’de yöre halkının sıkça yaptığı yemeklerden biridir.
DENİZLİ USULÜ ETLİ KEŞKEK İÇİN MALZEMELER
Malzemeler: 1 kg. asurelik buğday
½ paket margarın
½ şu bardağı sıvı yağ
1.250 gr. Parça et
1 şu bardağı nohut
1 çorba kaşığı tuz
4 litre su
Baharat
Salça
DENİZLİ USULÜ ETLİ KEŞKEK NASIL YAPILIR?
1 kg. Buğday ayıklanıp, yıkanır. İçine bir bardak nohut katılır ve ılık şu ile ıslatılır. 4 saat bekletilir.
Daha sonra toprak çömleğin içine boşaltılır. Üzerine tuz, bir çorba kaşığı margarın, yarım bardak sıvı yağ ve parça et ilave edilir. Çömleğin ağzına 2 parmak kalana kadar şu doldurulur. Akşamdan fırına verilir. Sabah fırından alınıp, tahta kaşık ile karıştırılır. Üzerine yağ kızdırılır, salça ve baharat ilave edilip sos hazırlanır. Sıcak olarak kiremit tabaklarda sunulur.