Menü

GÜNDEM DENİZLİ TİCARET ODASI DENİZLİ SPOR PAMUKKALE RESMİ REKLAM EKONOMİ MERKEZEFENDİ SAĞLIK YAŞAM EĞİTİM HONAZ BİLİM YEREL ASAYİŞ DENİZLİDE VEFAT EDENLER
DENİZLİ

Akaşı nasıl yapılır? Akaşı Tarifi

Admin Admin
22 Eki 2021
286 görüntülenme
Akaşı nasıl yapılır? Akaşı Tarifi

Meşhur Denizli tatlılarından biri de Akaşı. Kolay tarifi ve her evde bulunabilecek malzemeleriyle Akaşı, Denizli mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi. Peki Akaşı nasıl yapılır? Akaşı Tarifi, hazırlanışı ve servisi nasıl olmalı? Akaşı için hangi malzemeler gerekli? Detaylar haberimizde...

Denizli ve Ege mutfağının meşhur tatlılarından olan Akaşı, lezzeti ve hafifliği ile eşsiz bir tat. Lezzetiyle ünü tüm ege bölgesine yayılan Denizli Akaşı tarifi araştırılıyor. Akaşı için hangi malzemeler gerekli? Akaşı nasıl yapılır? 

GEREKLİ MALZEMELER:

3 su bardağı pirinç
1 kg. şeker
1 kg. süt
1 su bardağı su

HAZIRLANIŞI:

Pirinçler yıkanarak bir tencerede 2 su bardağı su 30 dakika kaynatılır ve sonra şeker eklenir. 30 dakika daha kaynatılır. Süt ayrı bir kapta kaynatılır ve pirincin üstüne eklenir. Hepsi 10 dakika daha kaynatılır. Sıcak halde servis kaplarına boşaltılır.

Yazar Hakkında

Admin
Admin

Editör

Yazar hakkında daha fazla bilgi bulunmamaktadır.

Bu Makaleyi Paylaş

Yorumlar (0)

Yorum Yap