Denizli usulü Çiğ Dolma, el işi yemeklerinde hüner gerektiren lezzetlerdendir. Her evde bulunan malzemelerle yapılan ve kolay tarifiyle Denizli mutfağının meşhur yemeklerindendir. Peki Çiğ Dolma nasıl yapılır? İşte Denizli usulü Çiğ Dolma tarifi...
MALZEMELER
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 su bardağı kalın bulgur
2 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 demet taze soğan
1 demet nane
1 adet limon
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı pul biber
ÇİĞ DOLMA NASIL YAPILIR
Soğanları küp küp doğranır ve çeyrek ölçek zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. İçine bulguru atılıp biraz karıştırılır ve bulgurun üzerini biraz geçecek kadar sıcak su eklenir. Böyle haşlanır. Haşlanan malzemenin üzerine domatesler rendelenir ve karıştırıp ocaktan alınır. (Bulgur piştiğinde bol sulu görünmeli) İnce kesilen taze soğanları, maydanoz, dereotu, nane ve baharatları ekleyip karıştırılır. Üzerine zeytinyağı ve limon suyunu da eklenerek ve tekrar karıştırılır.