Menü

GÜNDEM DENİZLİ TİCARET ODASI DENİZLİ SPOR PAMUKKALE RESMİ REKLAM EKONOMİ MERKEZEFENDİ SAĞLIK YAŞAM EĞİTİM HONAZ BİLİM YEREL ASAYİŞ DENİZLİDE VEFAT EDENLER
DENİZLİ

Çıtır helva nasıl yapılır? Çıtır helva Tarifi

Admin Admin
20 Eki 2021
151 görüntülenme
Çıtır helva nasıl yapılır? Çıtır helva Tarifi

Meşhur Denizli tatlılarından biri de çıtır helva. Kolay tarifi ve her evde bulunabilecek malzemeleriyle çıtır helva Denizli mutfaklarının vazgeçilmez lezzeti. Peki çıtır helva nasıl yapılır? Çıtır helva Tarifi ve hazırlanışı nasıl olmalı? Çıtır helva için hangi malzemeler gerekli? Detaylar haberimizde...

Denizli ve Ege mutfağının meşhur tatlılarından olan çıtır helva, lezzetiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor. Lezzetiyle ünü tüm ege bölgesine yayılan Denizli çıtır helvanın tarifi araştırılıyor. Çıtır helva için hangi malzemeler gerekli?  Çıtır helva nasıl yapılır? 

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg. pekmez
2 su bardağı susam
1 adet gevrek yufka

HAZIRLANIŞI

Pekmez ve yufka bir tencereye konur ve karıştırılır.
Üzerine susam eklenir.
Kıvamını tutturuncaya kadar hafif ateşte karıştırarak pişirilir.

MALZEMELER:

1 kg. pekmez
2 su bardağı susam
1 adet gevrek yufka
HAZIRLANIŞI:

Pekmez ve yufka bir tencereye konur ve karıştırılır. Üzerine susam eklenir.  Kıvamını tutturuncaya kadar hafif ateşte karıştırarak pişirilir.

Yazar Hakkında

Admin
Admin

Editör

Yazar hakkında daha fazla bilgi bulunmamaktadır.

Bu Makaleyi Paylaş

Yorumlar (0)

Yorum Yap