Denizli ve Ege mutfağının meşhur tatlılarından olan çıtır helva, lezzetiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor. Lezzetiyle ünü tüm ege bölgesine yayılan Denizli çıtır helvanın tarifi araştırılıyor. Çıtır helva için hangi malzemeler gerekli? Çıtır helva nasıl yapılır?
GEREKLİ MALZEMELER
1 kg. pekmez
2 su bardağı susam
1 adet gevrek yufka
HAZIRLANIŞI
Pekmez ve yufka bir tencereye konur ve karıştırılır.
Üzerine susam eklenir.
Kıvamını tutturuncaya kadar hafif ateşte karıştırarak pişirilir.
MALZEMELER:
1 kg. pekmez
2 su bardağı susam
1 adet gevrek yufka
HAZIRLANIŞI:
Pekmez ve yufka bir tencereye konur ve karıştırılır. Üzerine susam eklenir. Kıvamını tutturuncaya kadar hafif ateşte karıştırarak pişirilir.