Denizli’ye özgü yemeklerden biri olan Biber Tatarı adından anlaşılacağı üzere biber ile yapılmaktadır. Denizli’nin Kale ilçesinde yetiştirilen biberlerin kullanıldığı yemek bir bakıma kızartma yemeğidir. Kızartılmış biber üstüne dökülen sarımsaklı yoğurt ve baharatlar ile yöre halkının vazgeçemediği hafif lezzetlerden biridir. Biz de haberimizde Biber Tatarı yemeğinin tarifini hazırladık...
DENİZLİ BİBER TATARI İÇİN MALZEMELERİ
10 adet kuru kale biberi
2 adet patates
½ kg. süzme yoğurt
2 dış sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
BİBER TATARI YAPILIŞI
Kuru biberler haşlanarak, sapları ve çekirdekleri ayıklanır. Yağda kızartilir. Uygun büyüklükte kesilen patatesler kızartilir. Bir çay kaşığı tuz ile 2 dış sarımsak dövülür. Uygun kıvama getirilmiş süzme yoğurdun içine katılır. Kızartilmiş biber ve patatesler yoğurdun üzerine döşenir. Soğuk olarak servis yapılır.