Denizli usulü Cerpleme, el işi yemeklerinde hüner gerektiren lezzetlerdendir. Her evde bulunan malzemelerle yapılan ve kolay tarifiyle Denizli mutfağının meşhur yemeklerindendir. Peki Denizli usulü Cerpleme tatlısı nasıl yapılır? İşte Cerpleme tarifi...
GEREKLİ MALZEMELER
Bir adet tüm tavuk eti
3 yemek kaşığı salça
1 su bardağı un
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kırmızıbiber
2 diş sarımsak
Tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle tavuğu tencereye koyup haşlayalım. Daha sonra parçalara ayırarak unla karıştırıyoruz. Tavaya zeytinyağı dökerek tavuk parçalarını kızartıyoruz. Diğer tencereye iki kaşık sıvı yağ dökelim ve unla kavuralım. Unun kavrulduğundan emin olduktan sonra içerisine salça, kırmızı biber ve önceden haşlamış olunan tavuğun suyunu ilave edelim. Kaynamasını bekleyelim. Kaynadıktan sonra kızartılmış olan tavuk parçalarını da yemeğe ilave edelim. Bir müddet daha pişirmeye devam edelim. Son olarak sarımsakların kabuklarını soyarak havanda dövdükten sonra yemeğin içerisine ilave edelim. Yemek pişince ocağın altını kapatalım. Yemeğin hazırlanma süresi yaklaşık olarak yarım saattir. Yemek servis edilmek üzere tabaklara koyulur ve üzerine karabiber ilave edilir. Afiyet olsun.