Menü

GÜNDEM DENİZLİ TİCARET ODASI DENİZLİ SPOR PAMUKKALE RESMİ REKLAM EKONOMİ MERKEZEFENDİ SAĞLIK YAŞAM EĞİTİM HONAZ BİLİM YEREL ASAYİŞ DENİZLİDE VEFAT EDENLER
DENİZLİ

Denizli usulü Patlıcan Kapama nasıl yapılır? Patlıcan Kapama Tarifi

Admin Admin
20 Eki 2021
463 görüntülenme
Denizli usulü Patlıcan Kapama nasıl yapılır? Patlıcan Kapama Tarifi

Meşhur Denizli yemeklerinden Patlıcan Kapama, Ege Bölgesi'nin öne çıkan lezzetlerinden biri. Patlıcan Kapama, Ege ve Denizli mutfaklarının vazgeçilmez lezzeti haline gelmiş durumda. Peki Patlıcan Kapama nasıl yapılır? Patlıcan Kapama Tarifi ve hazırlanışı nasıl olmalı? Patlıcan Kapama için hangi malzemeler gerekli? Detaylar haberimizde...

Denizli ve Ege mutfaklarının meşhur yemeklerinden Patlıcan Kapama, lezzetiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor. Lezzetiyle ünü tüm yurda yayılan Denizli Patlıcan Kapama tarifi özellikle ev hanımlarında araştırılıyor. Patlıcan Kapama için hangi malzemeler gerekli? Patlıcan Kapama nasıl yapılır? 

GEREKLİ MALZEMELER

4 adet patlıcan
1 adet soğan
2 adet çarliston biber
2 adet kapya biber
500 g kuşbaşı et
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı Tatköy Biber Salçası
4 yemek kaşığı Tat Domates Rendesi
2 adet patates
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kızartmak için sıvı yağ


PATLICAN KAPAMA HAZIRLANIŞI

Tencere ocağa alarak ısıtalır. Daha sonra kuşbaşı etleri ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılır. Etler suyunu salıp tekrar çekene kadar arada karıştırarak pişirilir.
Suyunu çeken etlere 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ, doğranmiş biberler, kuru soğan ve biber salçası ilave edilerek karıştırılır.
Tencerenin kapağını kapatılarak biberler ve soğanı yumuşayana kadar kavurulur.
Daha sonra ocaktan alınır.
Patlıcanlar çizgili soyularak ince şeritler halinde dilimlenir.
Uygun bir tavada arkalı önlü kızartılarak havlu kağıt üzerine alınır.
Yemeğin yapılacağı kaba, patlıcanlar dizelir.
Üzerine ince ince dilimlenen patatesler dizelir.
Hazırlanan et sote kalıbın içerisine dökülür ve üzeri düzeltilir.
Rendelenen domates ve 1 su bardağı sıcak suyu eklenir.
Son olarak bir sıra daha patates dilimi yerleştirilerek patlıcanlar üzerine kapatılır.
Yemek 200 ͒derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Servis etmeden önce yemek, servis tabağına ters çevirebilir. Maydanoz ve domatesler ile süsleme yapılabilir.

Afiyet olsun.

Yazar Hakkında

Admin
Admin

Editör

Yazar hakkında daha fazla bilgi bulunmamaktadır.

Bu Makaleyi Paylaş

Yorumlar (0)

Yorum Yap