Menü

GÜNDEM DENİZLİ TİCARET ODASI DENİZLİ SPOR PAMUKKALE RESMİ REKLAM EKONOMİ MERKEZEFENDİ SAĞLIK YAŞAM EĞİTİM HONAZ BİLİM YEREL ASAYİŞ DENİZLİDE VEFAT EDENLER
DENİZLİ

Denizli usulü tavuklu börek nasıl yapılır?

Admin Admin
29 Kas 2021
164 görüntülenme
Denizli usulü tavuklu börek nasıl yapılır?

Denizli’nin yöresel mutfağından bugün tavuklu börek tarifi ile karşınızdayız. İşte soğan, tavuk ve yufka ile yapılan Denizli usulü tavuklu börek tarifi

Denizli usulü tavuklu börek, Ege mutfağının ünlü lezzetlerden biri. Her evde bulunan malzemelerle yapılabilen ve kolay tarifiyle Denizli mutfağının meşhur yemeklerinden olan Denizli usulü tavuklu börek nasıl yapılır? İşte tavuklu börek tarifi...

GEREKLİ MALZEMELER:

1 adet soğan
4 adet Yufka
1 adet tavuk
Yarım bağ maydanoz
1 bardak yoğurt
Yarım bardak yağ
1 bardak süt
 

HAZIRLANIŞI:

Tavuk haşlanır ve liflere ayrılır. Soğan ince ince doğranır ve yağ, süt, yoğurt ile karıştırılır. Hazırlanan karışım yufkalar arasına serilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında pişirilir.

SERVİS: 

Sıcak olarak servis yapılır.

Yazar Hakkında

Admin
Admin

Editör

Yazar hakkında daha fazla bilgi bulunmamaktadır.

Bu Makaleyi Paylaş

Yorumlar (0)

Yorum Yap