Menü

GÜNDEM DENİZLİ TİCARET ODASI DENİZLİ SPOR PAMUKKALE RESMİ REKLAM EKONOMİ MERKEZEFENDİ SAĞLIK YAŞAM EĞİTİM HONAZ BİLİM YEREL ASAYİŞ DENİZLİDE VEFAT EDENLER
DENİZLİ

Denizli'nin Leyen Böreği nasıl yapılır? Leyen Böreği Tarifi

Admin Admin
09 Kas 2021
218 görüntülenme
Denizli'nin Leyen Böreği nasıl yapılır? Leyen Böreği Tarifi

Meşhur Denizli yemeklerinden Leyen Böreği Denizli'nin öne çıkan lezzetlerinden biri. Kolay tarifi ile Leyen Böreği, Ege ve Denizli mutfaklarının vazgeçilmez lezzeti. Peki Leyen Böreği nasıl yapılır? Leyen Böreği Tarifi ve hazırlanışı nasıl olmalı? Leyen Böreği için hangi malzemeler gerekli? Detaylar haberimizde...

Denizli ve Ege mutfaklarının meşhur yemeklerinden Leyen Böreği, lezzetiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor. Lezzetiyle ünü tüm yurda yayılan Denizli Leyen Böreği'nin tarifi özellikle ev hanımlarında araştırılıyor. Peki Leyen Böreği için hangi malzemeler gerekli? Leyen Böreği nasıl yapılır? 

GEREKLİ MALZEMELER:

Hamuru İçin:

5 su bardağı mısır unu

1 paket hamur mayası

1 tatlı kaşığı tuz

İçi İçin:

1,5 kg. kuzu kıyma

3 adet büyük boy kuru soğan

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı pul biber

1,5 tatlı kaşığı tuz

İç yağı

HAZIRLANIŞI:

Mısır unu ve maya iyice karıştırılır. Ilık su ile yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır. Diğer taraftan kıyma ve soğan iyice kavrulur. Tuz, karabiber, pul biber, kimyon eklenir, karıştırılır ve iyice kavurduktan sonra kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır. Bu arada hamur tepsi büyüklüğünde açılıp, tepsiye iç sağı sürülüp üzerine açılan hamur serilir. Hazırlanan içten hamurun üzerine dökülür. Üzerine bir kat daha hamur serilir ve içine harçtan koyulur ve hamur ile kapatılır. Üzerine tekrar iç yağ dökülür. Önceden ısıtılmış 80 derecelik fırında pişirilir. Ayran veya turşu ile servis yapılır.

SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır.

Yazar Hakkında

Admin
Admin

Editör

Yazar hakkında daha fazla bilgi bulunmamaktadır.

Bu Makaleyi Paylaş

Yorumlar (0)

Yorum Yap