Denizli ve Ege mutfakalrının meşhur yemeklerinden yen böreği, lezzetiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor. Lezzetiyle ünü tüm yurda yayılan Denizli yen böreğinin tarifi özellikle ev hanımlarında araştırılıyor. Yen Böreği için hangi malzemeler gerekli? Peki Peki Yen Böreği nasıl yapılır?
GEREKLİ MALZEMELER:
Hamuru İçin: 5 su bardağı mısır unu
- 1 paket hamur mayası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İçi için: 1,5 kg. kuzu kıyma
- 3 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- İç yağı
HAZIRLANIŞI:
Mısır unu ve mayayı iyice karıştırın ve ılık su ile yoğurun. Mayalanmaya bırakın. Diğer taraftan kıyma ve soğanı iyice kavrun.
Üzerine tuz, karabiber, pul biber, kimyon ekleyerek karıştırın ve iyice kavurduktan sonra kapağı kapatılıp demlenmeye bırakın.
Bu arada hamur tepsi büyüklüğünde açılıp, tepsiye iç yağı sürülüp üzerine açılan hamur serilmeli. Hazırladığınız içteni hamurun üzerine dökün.
Üzerine bir kat daha hamur serin, içine harçtan koyun ve hamur ile kapatın. Üzerine tekrar iç yağ dökün. Önceden ısıtılmış 80 derece fırında pişirin.