Menü

GÜNDEM DENİZLİ TİCARET ODASI DENİZLİ SPOR PAMUKKALE RESMİ REKLAM EKONOMİ MERKEZEFENDİ SAĞLIK YAŞAM EĞİTİM HONAZ BİLİM YEREL ASAYİŞ DENİZLİDE VEFAT EDENLER
DENİZLİ

Denizli'nin Yen Böreği nasıl yapılır? Yen Böreği Tarifi

Admin Admin
17 Eyl 2021
1322 görüntülenme
Denizli'nin Yen Böreği nasıl yapılır? Yen Böreği Tarifi

Meşhur Denizli yemeklerinden yen böreği Ege Bölgesi'nin öne çıkan lezzetlerinden biri. Kolay tarifi ve her evde bulunabilecek malzemeleriyle yen böreği Ege ve Denizli mutfaklarının vazgeçilmez lezzeti. Peki Yen Böreği nasıl yapılır? Yen Böreği Tarifi ve hazırlanışı nasıl olmalı? Yen Böreği için hangi malzemeler gerekli? Detaylar haberimizde...

Denizli ve Ege mutfakalrının meşhur yemeklerinden yen böreği, lezzetiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor. Lezzetiyle ünü tüm yurda yayılan Denizli yen böreğinin tarifi özellikle ev hanımlarında araştırılıyor. Yen Böreği için hangi malzemeler gerekli?  Peki Peki Yen Böreği nasıl yapılır? 


GEREKLİ MALZEMELER: 

Hamuru İçin: 5 su bardağı mısır unu
- 1 paket hamur mayası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İçi için: 1,5 kg. kuzu kıyma 
- 3 adet soğan 
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon 
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- İç yağı

HAZIRLANIŞI: 

Mısır unu ve mayayı iyice karıştırın ve ılık su ile yoğurun. Mayalanmaya bırakın. Diğer taraftan kıyma ve soğanı iyice kavrun.

Üzerine tuz, karabiber, pul biber, kimyon ekleyerek karıştırın ve iyice kavurduktan sonra kapağı kapatılıp demlenmeye bırakın.

Bu arada hamur tepsi büyüklüğünde açılıp, tepsiye iç yağı sürülüp üzerine açılan hamur serilmeli. Hazırladığınız içteni hamurun üzerine dökün.

Üzerine bir kat daha hamur serin, içine harçtan koyun ve hamur ile kapatın. Üzerine tekrar iç yağ dökün. Önceden ısıtılmış 80 derece fırında pişirin.

Yazar Hakkında

Admin
Admin

Editör

Yazar hakkında daha fazla bilgi bulunmamaktadır.

Bu Makaleyi Paylaş

Yorumlar (0)

Yorum Yap