Menü

GÜNDEM DENİZLİ TİCARET ODASI DENİZLİ SPOR PAMUKKALE RESMİ REKLAM EKONOMİ MERKEZEFENDİ SAĞLIK YAŞAM EĞİTİM HONAZ BİLİM YEREL ASAYİŞ DENİZLİDE VEFAT EDENLER
DENİZLİ

Denizli'de Rekor: Dünyanın En Büyük Ballı Cevizli Tahinli Pidesi Yapıldı!

Bilal bey Bilal bey
27 May 2025
84 görüntülenme
Denizli'de Rekor: Dünyanın En Büyük Ballı Cevizli Tahinli Pidesi Yapıldı!

Denizli, Türk Mutfağı Haftası'nda 12 metre 30 santimetre uzunluğundaki dünyanın en büyük ballı cevizli tahinli pidesi ile adından söz ettirdi. Bin yıllık lezzetlerin buluştuğu etkinlikte, Denizli Lokantacılar Odası'nın rekor denemesi büyük ilgi gördü.

Türk Mutfağı Haftası Denizli'de Coşkuyla Kutlandı

21-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Türk Mutfağı Haftası, Denizli'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Akköy Sema-Abdurrahman Karamanlıoğlu Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki programa Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun başta olmak üzere birçok önemli isim katıldı. Pamukkale Üniversitesi'nin araştırmasına göre Denizli mutfağında 264 farklı yemek çeşidi bulunduğu açıklandı.

Denizli'nin Gastronomi Zenginliği Gözler Önüne Serildi

Etkinlikte Denizli'nin coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel yemekleri tanıtıldı. Denizli Lokantacılar Odası tarafından hazırlanan dev tahinli pide, ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Oda Başkanı Osman Üçgül, bu rekorla Denizli'nin adını duyurmaktan gurur duyduklarını belirtti.

"Denizli Tahinli Pidenin Ana Vatanı"

Osman Üçgül, daha önce 6 metre 40 santim ile Aydın'ın Karacasu ilçesine ait olan rekoru, 12 metre 30 santim ile Denizli'ye taşıdıklarını vurguladı. "Denizli tahinli pidenin ana vatanı" diyen Üçgül, Guinness Dünya Rekorları'na başvuracaklarını da sözlerine ekledi.

Vali Coşkun: "Mutfak, Bir Milletin Mayasıdır"

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Türk Mutfağı Haftası'nın önemine değinerek, "Mutfak, bir evin ocağı; bir milletin mayasıdır. Denizli mutfağı da bu zenginliğin ayrılmaz bir parçasıdır. Amacımız bu değerleri dünya çapında tanınır hale getirmektir" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte düzenlenen gastronomi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Katılımcılar, Denizli mutfağının lezzetlerini tadarken, Türk mutfağının tanıtımına katkıda bulundu.

 

Yazar Hakkında

Bilal bey
Bilal bey

Editör

Yazar hakkında daha fazla bilgi bulunmamaktadır.

Bu Makaleyi Paylaş

Yorumlar (0)

Yorum Yap