Menü

GÜNDEM DENİZLİ TİCARET ODASI DENİZLİ SPOR PAMUKKALE RESMİ REKLAM EKONOMİ MERKEZEFENDİ SAĞLIK YAŞAM EĞİTİM HONAZ BİLİM YEREL ASAYİŞ DENİZLİDE VEFAT EDENLER
DENİZLİ

Gül tatlısı nasıl yapılır? Denizli usulü Gül tatlısı tarifi

Admin Admin
03 Kas 2021
156 görüntülenme
Gül tatlısı nasıl yapılır? Denizli usulü Gül tatlısı tarifi

Denizli’nin yöresel mutfağından bugün Gül tatlısı tarifi ile karşısınızdayız. İşte yoğurt, sirke ve un ile yapılan Denizli usulü Gül tatlısı tarifi

Denizli usulü Gül tatlısı, Denizli'nin öne çıkan tatlılarından biri. Her evde bulunan malzemelerle yapılan ve kolay tarifiyle Denizli mutfağının meşhur yemeklerinden olan Gül Tatlısı nasıl yapılır? İşte Gül tatlısı tarifi...

GEREKLİ MALZEMELER

1 su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
½ paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
½ paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
Tuz
Un
Şerbeti için:
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Limonun ¼ suyu

HAZIRLANIŞI

Sıvı yağ, yoğurt, irmik, yumurta, margarin ve sirke derin bir kapta karıştırılır. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. Çay bardağı ile 5-6 daire kesilir ve üst üste konur. Hafifçe yuvarlanır ve ikiye kesilir. Üzerine fındık veya fıstık konur. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Su ve şeker ile şerbeti pişirilir. Tatlı sıcak, şerbet ılıkken üzerine dökülür.

Yazar Hakkında

Admin
Admin

Editör

Yazar hakkında daha fazla bilgi bulunmamaktadır.

Bu Makaleyi Paylaş

Yorumlar (0)

Yorum Yap