Menü

GÜNDEM DENİZLİ TİCARET ODASI DENİZLİ SPOR PAMUKKALE RESMİ REKLAM EKONOMİ MERKEZEFENDİ SAĞLIK YAŞAM EĞİTİM HONAZ BİLİM YEREL ASAYİŞ DENİZLİDE VEFAT EDENLER
DENİZLİ

İnge Tatlısı nasıl yapılır? İnge Tatlısı tarifi

Admin Admin
29 Eki 2021
990 görüntülenme
İnge Tatlısı nasıl yapılır? İnge Tatlısı tarifi

Denizli'nin yöresel mutfağından bugün İnge Tatlısı var. Peki, İnge Tatlısı nasıl yapılır? İşte tarifi...

DENİZLİ İNGE TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

1 kg. un
1 çay kaşığı soda
1 çay kaşığı yaş maya
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı süt
1 yumurta
Yarım çay bardağı çiçek yağı
125 gr. Margarin
Dövülmüş ceviz
Hindistan cevizi
5 bardak toz şeker
4 bardak su
2-3 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI:

1 kg. unu tepsiye dökülür ve ortası havuz gibi açılır. Verilen malzemeler içine eklenir ve kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Daha sonra parçalara ayırarak yufkalar açılır. Açılan yufkaların üzeri çiçek yağı ile yağlanır ve üzerine ceviz serpilir. Yufka ortadan ikiye bölünür ve rulo yapılır. İki ayrı rulo saç örgüsü şeklinde tepsiye yerleştirilir. Hafifçe üstüne bastırılır. Üzeri yağlanır fırına sürülür. Kızarınca fırından alınır. Biraz soğuyunca 5 bardak toz şeker ve 4 bardak su ile hazırlanmış şurup sıcak olarak üzerine dökülür. Üzerine Hindistan cevizi ve antepfıstığı serpilir.

SERVİS: soğuk olarak servis yapılır.

Yazar Hakkında

Admin
Admin

Editör

Yazar hakkında daha fazla bilgi bulunmamaktadır.

Bu Makaleyi Paylaş

Yorumlar (0)

Yorum Yap