Kalburabastı tatlısı nasıl yapılır? sorusu Denizli'ye gelip farklı lezzetler denemek isteyenler tarafından araştırılıyor. İşte Denizli mutfağının değişmez lezzetlerinden olan
Kalburabastı tatlısı tarifi...
Denizli mutfağının tatlıları arasında Kalburabastı tatlısından bahsetmeden geçmek olmaz. Denizli'de "Kaynana Tatlısı", "Macur Hamur Tatlısı" ve en yaygın haliyle "Kalburabastı Tatlısı" olarak da bilinen bu tatlı lezzetiyle Denizli sınırlarını aşmıştır.
Öyle ki "bu tatlıyı yiyenlerin kaynanalarıyla iyi geçindiği" efsanesi dillerden dillere dolaşır olmuştur. Peki Kalburabastı tarifi nasıldır? Kalburabastı nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...
GEREKLİ MALZEMELER:
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı irmik
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Ceviz
HAZIRLANIŞI:
Yoğurt, margarin ve sıvı yağ bir kapta karıştırılır. Sonra un, irmik ve kabartma tozu eklenir ve yoğrulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur parmak kalınlığında parçalara ayrılır, tepsiye dizilir. Üzerine ceviz bastırılır. Fırında üstü kızarana kadar pişirilir. 5 bardak su ve 5 bardak şeker ile şerbeti kaynatılır. Fırından alınan malzeme soğuyunca, şerbet sıcak olarak üzerine dökülür.
SERVİS: Soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaynak: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü