Menü

GÜNDEM DENİZLİ TİCARET ODASI DENİZLİ SPOR PAMUKKALE RESMİ REKLAM EKONOMİ MERKEZEFENDİ SAĞLIK YAŞAM EĞİTİM HONAZ BİLİM YEREL ASAYİŞ DENİZLİDE VEFAT EDENLER
DENİZLİ

Kuru Börülce Çorbası yapılışı nedir? Denizli Kuru Börülce Çorbası tarifi

Admin Admin
19 Kas 2021
275 görüntülenme
Kuru Börülce Çorbası yapılışı nedir? Denizli Kuru Börülce Çorbası tarifi

Denizli’nin geleneksel mutfağında bugün sizler için Kuru Börülce Çorbası tarifini derledik. Ege Bölgesi’nin en lezzetli sebzelerinden biri börülce, çorbasıyla da ağızlarda harika bir tat bırakıyor. İşte Kuru Börülce Çorbası tarifi…

KURU BÖRÜLCE ÇORBASI NASIL YAPILIR?

1 su bardağı kuru börülce

5 şu bardağı şu

1 kahve fincanı pirinç

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı salça

Tuz

KURU BÖRÜLCE ÇORBASI TARİFİ

1. Kuru börülceyi haşlayıp suyunu suzun. Tencereye alıp 5 şu bardağı şu ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci yıkayıp suzun ve börülceye ilave edin.

2. Tavada tereyağını kızdırıp salçayı ekleyin. Tuz serpip kasıkla ezerek kavurun. Pirinçler pisince tencereye salçalı sosu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.

Yazar Hakkında

Admin
Admin

Editör

Yazar hakkında daha fazla bilgi bulunmamaktadır.

Bu Makaleyi Paylaş

Yorumlar (0)

Yorum Yap