Menü

GÜNDEM DENİZLİ TİCARET ODASI DENİZLİ SPOR PAMUKKALE RESMİ REKLAM EKONOMİ MERKEZEFENDİ SAĞLIK YAŞAM EĞİTİM HONAZ BİLİM YEREL ASAYİŞ DENİZLİDE VEFAT EDENLER
DENİZLİ

Meneviş Yoğurtlaması nasıl yapılır? Meneviş Yoğurtlaması Tarifi

Admin Admin
16 Kas 2021
118 görüntülenme
Meneviş Yoğurtlaması nasıl yapılır? Meneviş Yoğurtlaması Tarifi

Meşhur Denizli yemeklerinden biri de Meneviş Yoğurtlaması. Kolay tarifi ve her evde bulunabilecek malzemeleriyle Meneviş Yoğurtlaması, Denizli mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi. Peki Meneviş Yoğurtlaması nasıl yapılır? Meneviş Yoğurtlaması Tarifi, hazırlanışı ve servisi nasıl olmalı? Meneviş Yoğurtlaması için hangi malzemeler gerekli? Detaylar haberimizde...

Denizli ve Ege mutfağının meşhur yemeklerinden olan Meneviş Yoğurtlaması, lezzeti ve hafifliği ile eşsiz bir tat. Lezzetiyle ünü tüm ege bölgesine yayılan Denizli Meneviş Yoğurtlaması tarifi araştırılıyor. Meneviş Yoğurtlaması için hangi malzemeler gerekli? Meneviş Yoğurtlaması nasıl yapılır? 

GEREKLİ MALZEMELER:

250 gr. kurutulmuş meneviş
250 gr. taze asma yaprağı
½ çay bardağı pilavlık bulgur
2 adet pırasa
1 bağ dereotu
Tereyağı
Pul biber
Tuz

HAZIRLANIŞI:

Meneviş ve asma yaprağı ayrı ayrı haşlanır, suları süzülür ve doğranır. Pırasa ve dereotu ince ince doğranır, tereyağında kavrulur. Üzerine bulgur eklenip, kavurmaya devam edilir. Daha sonra meneviş ve asma yaprağı da eklenip biraz daha kavrulur. Kavrulan malzemenin üzerine 3 su bardağı su ilave edilir ve kısık ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.Ayrı bir tavada tereyağı eritilerek, içine pul biber konur ve kızartılarak servis tabağına alınan yemeğin üzerine gezdirilir.sıvı yağda kurutulmuş biber kızartılarak üzeri süslenir.

SERVİS: Soğuk olarak servis yapılır.

Yazar Hakkında

Admin
Admin

Editör

Yazar hakkında daha fazla bilgi bulunmamaktadır.

Bu Makaleyi Paylaş

Yorumlar (0)

Yorum Yap